V meste otvoria pobočku Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie EBG

17.01.2008 Poprad

Poprad 17. januára (TASR) - Pobočka Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie so zameraním na opatrovateľskú činnosť, učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo pribudne od nového školského roku v Poprade a Humennom.
Ide o strednú školu, ktorej nositeľom sú Európske vzdelávacie strediská pre povolanie a spoločnosť (EBG). \"Škola funguje už tretí rok v Brezne a okrem spomínaných dvoch pobočiek by mohli v budúcnosti pribudnúť ďalšie v oblasti Košíc, Bardejova, prípadne na juhu Slovenska, \" informovala dnes koordinátorka siete Dana Plučinská.
Pôjde o štvorročné maturitné odbory. \"Od tretieho ročníka bude prebiehať vzdelávanie v nemeckom jazyku, v prípade záujmu aj v anglickom jazyku, takže absolventi sa budú môcť uplatniť v nemecky hovoriacich krajinách, \" spresnila Plučinská. Dodala, že s nedostatkom odborného personálu zápasia aj domovy sociálnych služieb na Slovensku.
Podľa nej študijné zameranie korešponduje s aktuálnymi potrebami trhu práce na Slovensku i v zahraničí a kladie dôraz na spojenie teoretických vedomostí s praktickými zručnosťami.
 

Vyberte región